Poortershaven

Poortershaven Industriële Mineralen B.V. is in 1973 opgericht als handelsonderneming die voornamelijk gericht is op de import en verkoop van klei- en gesteentemineralen en kleurstoffen. 

In de afgelopen 15 jaar is de kennis met betrekking tot de agrarische industrie bij Poortershaven sterk toegenomen. Ook is het bedrijf enorm gegroeid binnen deze sector, waardoor op dit moment de focus voornamelijk op de agrarische industrie ligt. In 2014 heeft het management van Poortershaven besloten om zich verder te specialiseren binnen deze sector in Noordwest-Europa. De andere industrieën (bouwindustrie, glasindustrie en gieterijen) worden vanuit Oxymine aangestuurd.

Poortershaven beschikt over een groot aantal speciale mineralen die een specifieke werking hebben op de gezondheid en/of productverwerking in diervoeding (incl. petfood), speciaalvoeders, premixproductie en voor bodemverbetering. Deze speciale producten worden door Poortershaven ontwikkeld en zijn gebaseerd op onderzoeken van Universiteiten wereldwijd, alsmede op technische kennis van betrouwbare producenten.

De laatste agendapunten

mei 25, 2017

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! Wilt u met collega's zoeken naar oplossingen voor knelpunten in de teelt? Ervaringen uitwisselen als het gaat om duurzaam telen?

okt 9, 2017

10 oktober vindt de afsluitende bijeenkomst van het Innovatieproject plaats over de mogelijkheden en ervaringen van drones, vliegtuigbeelden en bodemscans in de (vrucht-) boomkwekerij. 

okt 9, 2017

Op 19 oktober komen we bij elkaar bij Boomkwekerij Michels-Classens in Heide-Venray.

Onkruidbeheersing
 
In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan mechanische onkruidbestrijding, afdekmaterialen en nieuwe middelen. We streven naar een duurzame strategie voor onkruidbeheersing.lees meer >
Ziekten en Plagen
 
Dit onderdeel gaat in op de omstandigheden van de planten te optimaliseren en de plant weerbaarder te maken. Anderzijds gaan we in op een duurzame bestrijding...lees meer >
Demodagen
 
Doel van de demodagen is kennisvergaring en kennisuitwisseling door een combinatie van presentaties en workshops, demo’s en bezoeken aan praktijkproeven.lees meer >
bekijk alle participanten
Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.
Het Ministerie van Economische Zaken is verantwoordelijk voor POP2 in Nederland
Webdesign en ontwikkeling door: Webdesign24